Много хора, страдащи от проблеми, причинени от неправилна стойка, смятат, че най-логичният начин да се справят с дискомфорта е чрез колан за гърба. Но най-лесното не винаги значи ефективно.

Идеята зад коланите за гръб е, че те ще помогнат на стойката чрез издърпването на раменете назад и изправянето на гръбнака. За жалост това е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО! Коланите не достигат до дълбочината на проблема, а само го “замазват”. А основните причини са 2:

*слаби гръбни мускули и

*натегнатите гръдни мускули

За да разберете повече за проблема, можете да прочете статията ни “Гърбица – как става и как да я оправим“.

Запомнете, че  естествената опора за гърба са коремните ни мускули, гръбните и самият гръбнак. Носенето прекалено дълго време на “лекуващи” колани отслабва допълнително тези мускули и евентуално ще изостри болката.

Разбира се, има хора, които виждат полза от носенето на подобни атрибути, както има и хора, които виждат ефект от абсурдни диети. Но същите са тези, които остават с проблемите си и само циркулират около Йо-Йо ефекта.

Затова вместо да прибягвате към крайности и “магически средства”, прочетете статията ни „Гърбица – коригирай я сам“ и оправете проблема си.

 

Get Fit
stop saying tomorrow